top of page
datishelder. | In de organisatie

IN DE ORGANISATIE.

GEZAMENLIJK EIGENAARSCHAP.

De Nieuwe Route in de organisatie zorgt voor gezamenlijk eigenaarschap en verantwoordelijkheid voor de organisatie bij alle medewerkers.

 

Ieder is vanuit zijn eigen rol, gelijkwaardig betrokken. Kantelen naar de nieuwe gezamenlijke mens-waarden, waar het systeem nog steeds ingericht is op de systeem waarden is een behoorlijke uitdaging. DatisHelder gaat deze uitdaging aan, samen met de mensen in de organisatie en alle mensen die ermee te maken hebben.
 
We gaan van piramide naar pannenkoek. (van hiërargisch naar samensturing)
Van onderop aan de slag, geïnspireerd door en gebruikmakend van de kennis van en ervaring met transitietheorie, the Golden Circle, Verdraaide organisaties, deep democracy, Oplossingsgericht werken, SAVE, VERVE, Familiegroupconferencing, samensturing, mediation en waardengedreven werken. 
 
We zoeken samen de early-adopters in de organisatie, dit wordt een enthousiast kernteam dat actief wordt om de kanteling handen en voeten te geven. Worstelingen, plekken die schuren en zaken waar men soms onbewust last van heeft komen boven tafel. We gaan weer werken vanuit de bedoeling en daar wordt iedereen enthousiast en ook beter van.
 
DatisHelder begeleidt op grote lijnen het proces, maar, wel buttom- up. De behoefte en vraag komt dus steeds van degene waar het om gaat, zoals we dat ook met onze klanten, cliënten, inwoners en burgers willen. Op naar gelijkwaardige samensturing!

datishelder. | In de organisatie
bottom of page